Soorten afvalcontainer

Een afvalcontainer is gewoon een container voor het tijdelijk opslaan van afval en wordt typisch gemaakt van metaal of kunststof. Sommige gemeenschappelijke termen die worden gebruikt om afvalcontainers te beschrijven zijn prullenbak, afval, vuilnisbak, afvalbasket en vuilnisbak. De woorden puin en tas zijn ook populairder in het Britse Engels gebruik; Het is belangrijk om zich ervan bewust te zijn dat de term afvalbasket, als een Amerikanisme, niet dezelfde betekenis heeft in Canada, zoals in de Verenigde Staten.

Prullenbak en afvalbakken: vuilnisbakken zijn verkrijgbaar in vele maten en zijn geschikt voor een standaardcurbhoogte-afvalcontainer. Bakken zijn ook verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren. Op de meeste locaties zijn drums de norm voor vuilnis en afvalbakken. Ze worden geplaatst op de stoeprand, het maaiveld of, als er een afstand moet worden afgelegd, bovenop stoepranden of aan zijwandelingen. In sommige gevallen kunnen lokale overheden echter containerparken installeren.

Pedaalbakken: Prullenbak en afvalcontainers kunnen ook pedaalbakken of wielbakken worden genoemd. Op veel dezelfde manier als Wheelie-bakken zijn deze items ontworpen om langs een pad te rollen en kunnen ze worden bevestigd aan stoepranden, trottoirs, straten, polen of andere platforms. Een groot voordeel voor het gebruik van een pedaalbak is de flexibiliteit die het zorgt voor verwijdering van recyclebabels.

Aangezien de meeste recyclingprogramma’s inhouden met het scheiden van schroot van materialen die niet-gerecycled zijn, is een Recycling Wheelie Bin een efficiënte manier om alle recyclebare materialen in een ingesloten gebied te verzamelen.

Afvalbakken: vergelijkbaar met een wheelie-bin, zijn vuilnisbakken ontworpen om langs een oppervlak te rollen en kunnen worden bevestigd aan stoepranden, loopbruggen, wanden of andere platforms. Dit type container wordt ook aangeduid als een container van het openbare afval. Deze bakken kunnen allerlei recyclebabels bevatten, waaronder karton, plastic flessen, aluminium blikjes, papier en tin. Zoals met Wheelie Bins, vereisen sommige jurisdicties de verwijdering van vuilnisbakken van Curbside.

Voetpedaalbakken: ook bekend als een afvalcontainer of voetplatform, is een voetpedaalbak specifiek ontworpen om lichtgewicht vaste afvalstoffen te accepteren, inclusief papier. Het ontwerp van een voetpedaalbak volgt nauwlettend van een standaard prullenbak. Ze bevatten normaal gesproken piepschuimbekers gevuld met versnipperd papier. Het daadwerkelijke ontwerp en de structuur van deze bakken zijn enigszins anders dan die hierboven beschreven. Een voetpedaalbak bevat in het algemeen drie compartimenten, elk met een bekerhouder, voedselcompartiment en afvalcontainer. Deze containers zijn ontworpen om compact te stapelen en worden meestal binnenshuis gebruikt.

Verwijderingscontainers en -programma’s: er zijn veel lokale en federale programma’s die lokale overheden helpen bij het beheer en het bieden van de juiste verwijdering van afval. In het verleden zijn afvalcontainers alleen door de federale overheid verstrekt. Tegenwoordig zijn er fabrikanten van afvalcontainer en leveranciers die afvalcontainers verkopen voor zowel commercieel als residentieel gebruik. Een van de meest populaire typen afvalcontainers zijn die die gemaakt zijn om modulair te zijn, waardoor een eenvoudige installatie en verhuizing mogelijk is.

Kijk op onze website wat de mogelijkheden zijn! https://www.afzetbak.nl/