Hoeveel bitcoins zullen er ooit worden gemaakt?

Een ding dat veel mensen vragen, is hoeveel bitcoins er ooit zullen worden gemaakt? Het antwoord is niet eenvoudig te geven, want op dit moment is het aantal bitcoins dat in omloop is ongeveer zes miljard. Naarmate de tijd verstrijkt, zullen er meer mensen online komen met de bedoeling hun eigen geld te verdienen.

Dit betekent dat het totaal aantal bitcoins dat in omloop is zal stijgen. Als je echter de wiskunde ingaat, zijn er een aantal andere variabelen die van invloed zijn op het totale aantal bitcoins dat op dit moment wordt geproduceerd.

Als de overheid besluit om de gebruikers van deze bitcoins te belasten, zal het aantal bitcoins dat zal worden aangemaakt worden verminderd.

Wanneer de overheid de wet verandert, kan het voor mensen moeilijker worden om deze bitcoins te gebruiken om transacties uit te voeren en dit kan de hoeveelheid geld die ze hebben beperken. Als er bovendien nog een doorbraak in de technologie komt en de bitcoins die geproduceerd worden meer waard zijn dan de huidige prijs, dan zou de overheid wellicht de wet kunnen aanpassen zodat deze bitcoins niet meer belast kunnen worden.

Als je het over de toekomst hebt, is het ook belangrijk op te merken dat het aantal bitcoins dat nu wordt geproduceerd, is gebaseerd op hoeveel geld er vandaag wordt uitgegeven. Als het geld dat wordt uitgegeven groeit, zal het aantal bitcoins dat wordt geproduceerd ook stijgen. Dit is ook iets dat gebeurt met goud. Naarmate de waarde van goud toeneemt, zal de hoeveelheid goud die wordt geproduceerd dat ook doen. Mensen die goud hebben, zijn geïnteresseerd in het kopen van deze bitcoins omdat ze er geen geld meer mee kunnen verdienen.

Dit is vergelijkbaar met iemand die een grote creditcardschuld heeft.

Er zijn een aantal verschillende factoren die meespelen in de toekomst van het aantal bitcoins dat ooit zal worden gemaakt. Het eerste is het feit dat regeringen over de hele wereld allemaal proberen een manier te vinden om geld te laten groeien. Als de economie van een land groeit, heeft dat land meer geld om te investeren in zaken als infrastructuur, goederen en diensten. Door meer geld beschikbaar te hebben, kan de overheid vervolgens aankopen doen en lenen met het geld dat wordt verdiend. Het is vergelijkbaar met hoe leningen gewoonlijk worden verstrekt wanneer iemand nieuwe huizen of auto’s moet kopen.

Een andere factor die in overweging wordt genomen als je vraagt hoeveel bitcoins er ooit zullen worden gemaakt, is de snelheid waarmee de bitcoins worden gedolven. Net zoals goud in de natuur wordt gevonden, worden de bitcoins op dezelfde manier gemaakt. Het tarief waarmee ze worden gedolven is ongeveer twaalfhonderd bitcoins per dag. Dit kan natuurlijk veranderen afhankelijk van wat er in de rest van de wereld gebeurt.

Een van de grootste zorgen dat mensen over bitcoins hebben, is het feit dat het een vreemde valuta is die niet in veel landen wordt geaccepteerd. Daarom zou u, als u een bepaald item in de Verenigde Staten wilde kopen, waarschijnlijk een andere vorm van valuta moeten gebruiken. Als u echter in staat zou zijn om duizend bitcoins te bemachtigen, dan zou u potentieel kunnen handelen in alles wat u maar wilt in de Verenigde Staten. Dit komt doordat je het geld dat je hebt met je bitcoins naar de Verenigde Staten kunt overboeken. Dit maakt bitcoins iets dat veel nuttiger is voor de meeste mensen die er interesse in hebben.

Krijg meer informatie hier BitcoinMeester